Over ons

Ontstaan

Stal “De Bosrand” dateert van midden jaren zestig, dhr v/d Velds hield samen met z’n schoonvader dhr. Giezen een aantal shetlandpony’s.
De regionale keuringen werden trouw bezocht. De aankoop van Conny van Werklust ( Stamboekpapier + premies) in 1968 bleek een schot in de roos, deze pony koste indertijd fl. 1000,- .
Meer dan 75 % van alle Bosrand pony’s stammen af van deze Kroon – Preferente Conny.

Zo ook de blikvanger van onze Stal in de jaren 90 en begin 2000, zij genoot landelijke bekendheid te weten: Janien v/d Bosrand (Ceasar) Kroon / Pref. Geboren in 1994, zij gaf onze fokkerij een nieuwe impuls. Twee goedgekeurde zonen en een aantal goede dochters waarvan de bekendste de Superpreferente Onie van de Bosrand is. Uit deze lijn komen o.a. Connie, Fenne, Yinthe, Cynthia, Dante, Hind, Hinthe en Nenthe. Uit de Preferente overgrootmoeder van Onie, te weten Sonja van de Bosrand (v. Loki v Bunswaard) komt een ietwat andere bloedlijn naar voren Via Flash of Haybrake en Brain v.d.  Kosterweide komen we uit bij de preferente Parlien v.d. Bosrand. Parlien is de moeder van de Preferente merries Bowiena en Darling van de Bosrand en de moeder van de definitief goedgekeurde hengst Empire van de Bosrand.

Maten

In alle maten hebben wij pony’s maar de kleine en midden maat genieten onze voorkeur, ook tref je bij ons enkele mini’s en grote maat zwarten aan.

Hengsten

We proberen met de keuze van een hengst datgene te bereiken wat onze Stal in onze ogen nodig heeft.
Gemiddeld genomen hebben wij 2 dekhengsten in gebruik.
We proberen deze altijd goed te presenteren want zij zijn uiteindelijk het visitekaartje van een Fokstal.

Al onze hengsten zijn beschikbaar voor derden

Vanaf 2003 zijn er inmiddels 16 Bosrand hengsten goedgekeurd als dekhengst

Wens

Wij hopen nog jaren in goede gezondheid deze prachtige hobby met u te mogen beoefenen en wensen een ieder alle succes toe.

Arend & Grietje Klaassens

Kinderen Klaassens